Policija 15 minuta lovila Teslu koja je jurila autocestom dok je vozač spavao

Auto 02. sij 202316:37 0 komentara
Profimedia / Ilustracija

Njemačka policija tvrdi da je vozač uključio autopilot u svojoj Tesli, zavalio sjedalo i zaspao dok je krstario autocestom A70 u blizini bavarskog grada Bamberga.

Prometni policajci kažu da su pokušali zaustaviti vozilo radi provjere, ali ono se nije zaustavilo čak 15 minuta, unatoč tome što je policija opetovano trubila, prenosi Sky News.

“Bilo je vidljivo da je vozilo držalo istu udaljenost od patrolnog automobila koje se nalazilo ispred sve od križanja Viereth-Trunstadt do čvorišta Bamberg-Hafen pri brzini od 110 kilometara na sat. Policajci su otkrili da je vozač Tesle bio zavaljen na sjedalu zatvorenih očiju i ruku pomaknutih s upravljača”, priopćila je bavarska policija.

Nakon 15-ak minuta muškarac se napokon probudio i slijedio upute policije. Policija kaže da je 45-godišnji muškarac pokazao “nenormalnosti tipične za drogu” kada su mu prišli.

Policija je također rekla da su njeni službenici pronašli “uteg za volan”, uređaj koji se koristi za oponašanje težine ruku na volanu, u prostoru za noge vozila. Protiv muškarca je pokrenuta istraga zbog kaznenog djela ugrožavanja prometa na cestama.

Muškarac je bio prisiljen predati vozačku dozvolu dok se ne pojavi na sudu.

Vozači osobnih automobila u Njemačkoj zakonski ne mogu koristiti funkcije potpuno autonomne vožnje i moraju stalno imati kontrolu nad svojim vozilima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!