Jednostavno jelo zanimljivog okusa.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 1 konzerva tunjevine
– 350 g paradajz umaka
– 50 ml bijelog vina
– papar, sol
– 1/2 žličice kurkume
– peršin, bosiljak
– 2 češnja bijelog luka
– 50 ml ulja
– ribani parmezan
Priprema:
U tavi na ulju propržite na pola razrezane češnjeve bijelog luka. Kad se luk blago zažuti, izvadite ga iz tave.
U ulje u kojem ste pržili bijeli luk dodajte paradajz umak i kuhajte dok dio tekućine ne ispari.
Zatim dodajte bijelo vino, komadiće tunjevine, bosiljak, papar, kurkumu i po potrebi malo posolite.
Sve još vrlo kratko prokuhajte, pa dodajte sjeckani peršin.
Gotov umak prelijte preko kuhane tjestenine, pa pospite ribanim parmezanom.
Dobar tek!