Chef Jamie Oliver podijelio recept za savršene pečene krumpiriće

Cooking 08. kol 202109:41 0 komentara
krumpirići, pečeni krumpir, tepsija, zdjela, pećnica, kuhanje
Pexels / ilustracija

Chef Jamie Oliver redovito dijeli svoje ukusne recepte, kao i savjete i trikove o tome kako poboljšati neka ječa. Slavni kuhar podijelio je svoj recept za pečeni krumpir ta koji kaže da će sigurno oduševiti sve.

“Svi vole pečene krumpiriće, a nekoliko trikova učinit će ih savršenim. Za savršene pečene krumpiriće potrebno vam je oko sat i 35 minuta, a recept je za šest osoba”, rekao je Jamie.

Pećnica treba biti zagrijana na 190 stupnjeva Celzijeva.

Sastojci:

  • 1,5 kilogram krumpira
  • jedna lukovica češnjaka
  • crni vinski ocat

Prva kombinacija začina:

  • tri žlice maslinovog ulja
  • svežanj svježeg ružmarina

Druga kombinacija začina:

  • 50 g neslanog maslaca
  • svežanj kadulje
  • jedna klementina

Treća kombinacija začina:

  • dvije žlice guščje masti
  • svežanj majčine dušice
  • dva svježa lovorova lista

Priprema

Najprije trebate oguliti krumpire i izrezati ih na jednake dijelove. Operite krumpir u hladnoj vodi pa ih ubacite u veliki lonac. Ulijte hladnu posoljenu vodu tako da krumpiri budu potpuno potopljeni i kuhajte sedam minuta. Zatim ocijedite krumpire i ostavite ih da se suše na pari tri minute.

Jamie savjetuje da odabere onu kombinaciju začina koja vam se sviđa.

Krumpir stavite u pleh, dodajte masnoću – maslinovo ulje, maslac ili guščju mast – pa dobro začinite morskom soli i crnim paprom. Krumpir pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Nakon toga slijedi Jamiejev trik: lagano zgnječite sve krumpire tako da budu veće površine. Što je veća površina, to će krumpir biti hrskaviji. U zdjelu dodajte veliku žlicu ulja i kombinaciju začinskog bilja za koju ste se opredijelili. Ako ste odabrali kombinaciju dva, Jamie savjetuje da slobodno naribate dosta klementine, možete i na trakice. To nećete pojesti, ali će to dati nevjerojatan okus jelu.

Razbijte lukovicu češnjaka i neoguljenje režnjeve češnjaka ubacite u zdjelu s malo crnog vinskog octa. Sastojke malo zgnječite i promiješajte.

Dodajte tu kombinaciju krumpirima i sve vratite u pećnicu te pecite još 40 do 45 minuta, prenosi Express. Kad krumpir dobije lijepu zlatnu boju, poslužite jelo.

Dobar tek!

#related-news_0

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!