Najvažniji je kod pečenja palačinki dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama priprema.
Recept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo.
- 1 ¼ šalica mlijeka
- 2 jaja
- 2 jušne žlice biljnog ulja
- 2 šalice brašna
- 2 jušne žlice šećera
- 3 čajne žlice praška za pecivo
- ¼ jušne žlice soli
Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste.
Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom.
Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!