Kako ispeći savršena pileća krilca u samo nekoliko koraka?

Cooking 05. sij 202411:31 0 komentara
Ingrid Balabanova / Panthermedia / Profimedia

Pileća krilca mogu se pripremiti na mnogo načina, no jedan od omiljenijih su pržena i prelivena s puno umaka. Često ih ostavljamo za pripremu za vikend, no ovaj jednostavan recept možda vam postane jedan od omiljenih, brzih recepata u radnom danu.

Prednost ovog jela koje uključuje pileća krilca i krumpir sastoji se u tome da se svi sastojci slože u jednu posudu za pećnicu, a zatim se peku dok pileća krilca ne postanu zlatna, a krumpiri pečeni.

Dodatak poput bijelog vina ne samo da dodaje okus, već i sprečava isušivanje piletne, no ako niste ljubitelji alkohola u hrani, iskoristite primjerice temeljac ili običnu vodu.

Budući da se sve radi u jednoj posudi i zatim peče, savršena je opcija za užurbane radne dane kada želite pojesti nešto obilnije bez puno truda i pripreme. Također, ovo je zdravija opcija od pržene piletine jer se koristi puno manje ulja.

Dodatni savjeti

Ako želite, umjesto krilca možete koristiti pileće batke ili karabatke. Samo ćete tad morati malo dulje peći sve zajedno.

Pileća krilca prije upotrebe dobro osušite kuhinjskom krpom.

Nakon što ih začinite posudu s krilcima nemojte pokrivati. To će omogućiti da višak tekućine ispari.

Ako ne želite koristiti alkohol u jelu, bijelo vino možete zamijeniti pilećim temeljcem, piše Cookist.

Kako čuvati pileća krilca?

Ostatke pilećih krilaca i krumpira možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana.

Recept

Sastojci

1 kg pilećih krilca

2 velika krumpira

1 srednje velik luk

60 ml bijelog vina (četvrtina šalice)

120 ml pilećeg temeljca (pola šalice)

30 ml maslinovog ulja

sol i papar po ukusu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Krumpir narežite na deblje ploške.

Namastite protvan i obložite dno ploškama krumpira.

Krumpir posolite i popaprite, a zatim na njega stavite narezani luk.

Pileća krilca prerežite na pola. Začinite solju i paprom i stavite sloj na krumpir.

Prelijte pilećim temeljcem, vinom i maslinovim uljem te pecite 50 minuta, okrećući krilca da se ravnomjerno zapeku.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!