Ne morate biti slastičari ili veliki znalci da biste napravili ove slastice.
Za ove slastice ne treba vam puno sastojaka ni vremena.
Američki smores
Ovu slavnu američku slasticu lako je napraviti. Četiri krekera stavite u plastičnu vrećicu, zatvorite ju te ih smrvite valjkom za valjanje tijesta. U posudi pomiješajte 2 žlice višenamjenskog brašna, smrvljene krekere, 2 žlice šećera, trećinu žlice praška za pečenje i malo soli. U to dodajte četvrtinu šalice mlijeka i jedno jaje.
Tu smjesu stavite u šalicu te stavite u mikrovalnu na 2 minute. Nakon toga na vrh stavite komadiće čokolade i vratite u mikrovalnu na još minutu. Na to sve stavite otopljenje sljezove kolačiće.
Krema od vanilije
Pomiješajte tri žličice praška za kremu od vanilije s četvrtinom šalice mlijeka. U loncu zagrijte šalicu mlijeka,a u to dodajte 4 do 5 žličica šećera. Dobro promiješajte. Dodajte smjesuza kremuod vaniliije. Miješajte pet minuta i poslužite.
Mousse od čokolade
Zagijte četvrtinu šalice mlijeka i u to dodajte 500 grama tamne čokolade. U blenderu izmiksajte dva avokada, četvrtinu šalice agavinog sirupa, žličicu narančine kore i čokoladu. To pomiješajte s mlijekom, prebacite u posudite za serviranje te pospite s mrvicom soli i 2 žličice napuhnute kvinoje.
Fudge od maslaca od kikirikija
Zagrijte šalicu maslaca od kikirikija, žličicu ekstrakta od vanilije, četvrtinu žličice soli i šalicu maslaca na tavi. Kada se svej otopi i sjedini maknite s vatre i dodajte 3 šalice šećera u prahu, dobro promiješajte.To prebacite u pleh za pečenje i pospite s komadićima čokolade. Ostavite u hladnjaku dok se ne stisne.
Čokoladna torta iz šalice
U šalici pomiješajte žličica šećera pomiješajte s 3 žličice mlijeka, četvrtinom šalice brašna, jednim jajetom, četvrtinom žličice ekstrakta od vanilije, prstohvatom soli, 3 žličice maslinovog ulja i 2 žlićice kakaa. To zagrijavajte u mikrovalnoj 2 do 3 minute i poslužite, piše Pinkvilla.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!