Kombinacija kokosa i bijele čokolade je sjajan spoj i zato dajte priliku bijelim čupavcima koji bi vam mogli postati još draži od klasičnih.
Sastojci za biskvit:
– 6 jaja
– 6 velikih žlica brašna
– 4 velike žlice šećera
– 1,5 dl ulja
– pola praška za pecivo
Sastojci za glazuru:
– 300 g bijele čokolade
– 4 dl mlijeka
– 4 dl slatkog vrhnja
– kokos
Priprema:
Pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pazite da pritom ne razlijete žumanjke po bjelanjcima jer ih onda nećete moći istući u snijeg. Mikserom povežite žumanjke i šećer. Miksajte 2-3 minute ili dok smjesa ne postane svjetložuta i kristali šećera slabo se primjećuju na površini. Tada polako počnite dodavati ulje, nikako odjednom.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Naizmjenično u žumanjke dodajte malo brašna i snijega pa pažljivo i polako miješajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kompletno brašno i snijeg.
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki pravokutni ili kvadratni pleh za pečenje dobro namažite maslacem, uljem ili svinjskom mašću, zatim pospite krušnim mrvicama i naposljetku ulijte smjesu. Kolač pecite oko 30 minuta. Znat ćete da je gotov kada po vrhu poprimi lijepu zlatnožutu boju i odvoji se od rubova pleha. Ako niste sigurni je li pečen, ubodite ga po sredini čačkalicom i ako je čačkalica potpuno suha, to znači da je biskvit gotov.
Razlomite čokoladu na kockice i stavite je u dublju posudu. Dodajte mlijeko i slatko vrhnje pa sve zagrijte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Čokolada će se polako topiti, a miješanjem ćete je povezati s mlijekom i vrhnjem.
Glazura i biskvit moraju se ohladiti prije završne faze. Izrežite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu nabodite na vilicu pa umočite u glazuru, zatim uvaljajte u kokos i odložite na pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav biskvit.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!