Recept: Čokoladni soufflé

Cooking 09. tra 202108:16 0 komentara
Foto: Shutterstock

Neodoljiva čokoladna slastica.

Sastojci:

– 150 g crne čokolade

– 150 g maslaca

– 100 g šećera

– 40 g mekog brašna

– 3 veća jaja

Priprema:

Na pari rastopite čokoladu i maslac. Miješajte dok se ne rastopi. Vodite računa da čokolada ne zagori.

Ukoliko je ova smjesa prevruća, ostavite da se malo ohladi, ali uz stalno miješanje.

U smjesu sa rastopljenim maslacem i čokoladom dodajte šećer i brašno i miješajte dok se sve lijepo ne sjedini.

Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte da se masa potpuno izjednači.

Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva (s ventilatorom), pa sipajte smjesu u četiri dobro podmazana kalupa. Kalupe stavite na pleh, a zatim u pećnicu, pa pecite 10 minuta.

Za podmazivanje kalupa koristite maslac, a onda pospite brašno, a višak brašna istresite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!