Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira je jednostavno i zabavno, a sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa ili mijenjati debljinu čipsa, kako piše AllRecipes.
Sastojci:
4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
3 žlice soli
1 litra ulja za duboko prženje
Priprema:
Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne vode.
Ocijedite i isperite, a zatim posudu napunite vodom i dodajte sol. Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške krumpira pržite u manjim serijama. Kad počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima, piše Večernji list.
Nastavite dok se sve kriške ne isprže. Po želji začinite s dodatkom soli.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!