Keksići s cimetom, kardamomom i đumbirom.
Sastojci:
– 170 g maslaca
– 1 veće jaje
– 1 žlica hladne vode
– 100 g šećera
– 2 žlice meda
– 200 g brašna
– 200 g integralnog brašna
– 1 žličica sode bikarbone
– prstohvat soli
– 1 žličica đumbira u prahu
– 1 žličica kardamoma
– pola žličice cimeta
– 3-4 žlice bijelog kristal šećera da se keksići uvaljaju prije pečenja
Priprema:
Sve mokre sastojke staviti u posudu i dobro izmiksati.
Izmiješati brašna sa začinima i postepeno dodavati u već izmiješane mokre sastojke, miješati najprije kuhačom, a onda rukama umijesiti mekano tijesto.
Ono mora biti između mekanog i lepljivog, tako da će možda biti potrebno malo manje ili više brašna, osjeti se pod rukom.
Tijesto umotati u prozirnu foliju i obavezno ostaviti da odleži u frižideru, najmanje pola sata, sat, a može i duže.
Da bi se prije ohladilo, može se podijeliti na tri kugle pa tako ostaviti u frižideru.
Od stvrdnutog tijesta koje više neće biti tako ljepljivo, uzimati kuglice veličine oraha, uvaljati ih u kristal šećer i slagati na pleh obložen pak papirom s većim razmakom.
Zatim pritisnuti dnom čaše da se malo spljošte, a ako se lijepi, najprije čašu utisnuti u šećer, pa tek onda u keksić.
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva i peći keksiće, najduže osam minuta, ne smiju se prepeći.
Ohlađene keksiće staviti u metalnu kutiju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!