Recept: Krem juha s povrćem i kurkumom

Cooking 14. svi 202108:13 0 komentara
Shutterstock

Lako se priprema i vrlo je ukusna.

Sastojci:

– 500 g krumpira

– 500 g cvjetače

– 1 crveni luk

– 1 češanj češnjaka

– 800 ml povrtne juhe

– 50 g slanine

– 4 žlice maslinovog ulja

– 50 g maslaca

– sol, papar

– žličica kurkume

Priprema:

Krumpir operite i nasjecite na kockice. Cvjetaču razdvojite na sitnije cvijetove i operite ga. Luk i slaninu nasjeckajte na sitno.

Na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje, pa stavite luk. Pržite luk nekoliko minuta, zatim dodajte slaninu.

Izgnječite češnjak, pržite sve zajedno minutu pa dodajte cvjetaču i krumpir. Posolite, popaprite, pa zalijte zagrijanom juhom i kuhajte 15 minuta.

Ako je krumpir gotov, skinite sa štednjaka. Zatim dodajte maslac i kurkumu, pa pomoću štapnog miksera ili blendera pretvorite u kremastu juhu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!