Ukoliko ste ljubitelj kukuruznog brašna, evo ideje za doručak. Uz to, ove palačinke nemaju ni glukozu ni gluten u sebi.
Sastojci:
- jedna šalica kukuruznog brašna
- malo više od dvije šalice sojinog mlijeka, procijenit ćete po gustini
- pola banane
- malo soli
- jaje
- jedna mahuna vanilije
Priprema:
Izgnječite bananu. U drugoj posudi umutite jaje, dodajte sojino mlijeko, malo soli (prstohvat), dodajte kukuruzno brašno i vaniliju. U to ubacite izgnječenu bananu i mutite. Ove palačinke trebaju biti samo malo gušće od običnih. Pecite ih na malo ulja, kao i obične, s obje strane. Mogu se jesti i sa slatkim i sa slanim namazom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!