Kombinacija brašna, mlijeka i svježeg sira donosi mekane i, duže vremena, svježe kruščiće.
Sastojci:
– 220 g maslaca
– 90 g šećera
– 3 jaja
– 370 g svježeg kravljeg sira
– 1 suhi kvasac
– 200-230 ml mlijeka
– 600 g pšeničnog glatkog brašna
– 130 g kukuruznog brašna
– 1 žličica soli
Priprema:
Maslac i šećer miješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jaja i izgnječen svježi sir.
Kvasac razmutite u malo mlijeka, dodajte žličicu brašna i žličicu šećera.
Glatko i kukuruzno brašno i sol pomiješajte.
Dodajte dignuti kvasac, smjesu s maslacem i dodajući mlijeko zamijesite glatko tijesto.
Tijesto ostavite da naraste na toplom mjestu oko 30 minuta. Oblikujte manje kruščiće i stavite ih u pleh.
Tijesto ostavite da naraste još 20-30 minuta.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!