Mekane i jako ukusne lepinje.
Sastojci:
– 1/2 kg brašna
– 1 vrećica kvasca
– 1 žlica soli
– 1 žlica šećera
– 30 ml ulja
– 130 g jogurta
– 130 g svježeg sira
– 250 ml mlake vode
– malo mlijeka i sezama, po želji
Priprema:
Sve suhe sastojke sjediniti pa izmiješati žlicom.
Zatim dodati sve ostale sastojke i žlicom miješati da se lijepo sjedini i dobije malo mekše tijesto.
Ostaviti pokriveno da naraste.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Tijesto staviti na pobrašnjenu podlogu, umijesiti toliko da se ne lijepi i podijeliti na pet jednakih dijelova.
Svaki dio oblikovati u manje lepinje pa stavljati na pleh. Pustiti da odstoje 15 minuta.
Po želji premazati svaku lepinju mlijekom, posuti sezamom i peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!