Fini namaz od povrća, vrhnja i jaja.
Sastojci:
– 1 tikvica
– 1 glavica crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 tvrdo kuhana jaja
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 svežanj peršina
– 2 žlice kiselog vrhnja
– 1 žlica limunovog soka
– malo ljute paprike u prahu
– sol, biber
Priprema:
Opranu i očišćenu tikvicu sitno naribati, ovlaš posoliti i ostaviti da odstoji oko 10 minuta, a zatim je ocijediti.
Sitno isjeckati crveni i bijeli luk.
Kuhana jaja narezati na sitne kockice. Peršin također sitno nasjeckati.
Na ulju propržiti i jedan i drugi luk, dodati tikvice, pa dinstati na umjerenoj temperaturi uz miješanje sve dok ne ispari višak tekućine.
Ohlađenu smjesu od tikvica pomiješati s narezanim jajima i peršinom.
Dodati kiselo vrhnje, pa namaz začiniti limunovim sokom, ljutom paprikom, solju i biberom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!