Prijedlog za ukusan doručak.
Sastojci:
– 4 manja francuza (dužine oko 25 cm)
– 5 velikih jaja
– 80 ml vrhnja za kuhanje
– 100 g pancete
– 100 g naribanog polutvrdog sira
– 100 g ljubičastog luka
– 1 žlica usitnjenog peršina
– sol
Priprema:
Francuze izdubite sredini u obliku slova v.
Za nadjev umutite jaja, dodajte vrhnje i zajedno dobro promiješajte. Dodajte naribani sir, pancetu koju ste sitno nasjeckali i malo propržili, kolutiće mladog luka i peršin. Promiješajte i malo posolite.
Uz pomoć žlice pripremljenim nadjevom napunite francuze. Nadevene francuze pecite u pećnici zagrijanoj na na 180 °C 15 -20 minuta odnosno dok ne dobiju zlatnu boju i finu koricu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!