Fina pileća juha s limunom.
Sastojci:
– 250 g sitno sjeckanog bijelog pilećeg mesa
– 1 luk
– 2 mrkve
– 2 celera
– 3 limuna
– 1,2 l pileće juhe
– 1,5 dl vrhnja za kuhanje
– maslac
– sol
Priprema:
Malo maslaca otopite u loncu i na njemu propržite meso i povrće oko osam minuta.
Iscijedite limun pa pileću juhu dolijte u lonac.
Prokuhajte i na umerenoj temperaturi, kuhajte još 50 minuta.
Juhu ohladite i izmiksajte u blenderu da dobijete glatku kašastu smjesu.
Vratite juhu nazad u lonac, još malo kuhajte, začinite solju i paprom te dodajte vrhnje za kuhanje te nakon minutu ili dvije skinite s vatre.
Ukrasite listom peršina.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!