Zdrave pljeskavice od sjemenki bundeve.
Sastojci:
– 1/2 šalice sirovih sjemenki bundeve
– 1 šalica vode
– sol, papar
– kumin, majčina dušica
– malo mljevene paprike
– sjeckani češnjak
– 1 glavica crvenog luka
– zobene pahuljice, proizvoljna količina
Priprema:
Sameljite sjemenke u blenderu u što sitniji prah. Dolijte prvo pola šalice vode i miksajte na najvećoj brzini, da se dobije gusti „umak“.
Dolijte onda i drugu polovicu šalice vode i još malo miksajte da se sve dobro usitni. Rezultat treba biti gusta smjesa poput jogurta.
Dobivenu smjesu stavite u manju zdjelu, prokuhajte, i uz miješanje kuhajte na najnižoj temperaturi oko pet minuta.
Kuhanjem se smjesa zgruda i dobije se nešto poput kajgane.
Toj smjesi dodati proprženi crveni luk, češnjak i začine. Dodajte i zobene pahuljice – dovoljno da se od smjese mogu praviti pljeskavice.
Pljeskavice pržiti u tavi, tanko premazanoj uljem, dok ne porumene s obje strane.
Servirajte uz prilog po izboru i salatu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!