Ukusan ručak od riže, povrća i sira zapečen u pećnici.
Sastojci:
– 1 patlidžan
– 3 rajčice
– 4 češnja češnjaka
– 1 glavica luka
– 1/2 žličice origana
– 1 mesna ili povrtna kocka
– mljeveni papir
– 2 žlice riže
– 1,5 dl vode
– 2 žlice ribanog sira
– 4 listića maslaca
– 1 dl maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan nasjeći na kocke veličine jedan centimetar.
Luk i oljuštenu rajčicu nasjeći na kockice. Češnjak nasjeckati sitno ili izgnječiti.
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
U tavi, na umjereno zagrijanom maslinovom ulju, pržiti patlidžan. Dodati luk i nastaviti prženje, uz miješanje, još pet minuta.
Prebaciti u vatrostalnu posudu, pa umiješati češnjak i rajčicu, a nakon par minuta i rižu s kockom i ostalim začinima.
Zaliti vodom, promiješati, posuti naribanim sirom i rasporediti listiće maslaca.
Peći 20 minuta do zlatno smeđe boje.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!