Ledeni desert od borovnica s voćnim preljevom.
Sastojci:
Preljev od borovnica:
– 200 g borovnica
– 150 g šećera
Sladoled:
– 500 g kiselog vrhnja
– 240 ml hladnog mlijeka
– 150 g šećera u prahu
– 120 ml slatkog vrhnja
– 2 žličice soka od limuna
– 1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije
Priprema:
Preljev:
Borovnice i šećer staviti u teću, zagrijavati na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok borovnice ne puste sok, a kristali šećera se otope.
Kada proključa, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka oko osam minuta, dok smjesa ne postane poput sirupa.
Zatim skloniti sa štednjaka, ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom i u frižideru nekoliko sati.
Preljev možete napraviti i od drugog voća ako želite.
Sladoled:
Sve sastojke staviti u veću posudu i dobro promiješati mikserom, dok se šećer ne otopi, a smjesa postane glatka i blago pjenasta.
Posudu odložiti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se krema dobro ohladi
Nakon hlađenja, u drugu posudu staviti ohlađenu kremu za sladoled. Odložiti ga u zamrzivač.
Kada sladoled blago očvrsne, ali jos uvijek bude pogodan za miješanje, žlicom dodati preljev od borovnica pa tankim nožem ili štapićem blago proći kroz sladoled tek toliko da se boje izmiješaju.
Ovako pripremljen sladoled staviti u zamrzivač na hlađenje, najbolje preko noći.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!