Ljetni specijalitet iz toskanske kuhinje.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 400 g patlidžana
– 500 g tikvica
– 100 ml mješavine maslinovog i suncokretovog ulja
– 4 češnja češnjaka
– svjež bosiljak
– sol
Marinada:
– 200 ml vinskog octa
– 150 ml vode
– 2 male crvene papričice
– 1 žlica vegete
Priprema:
Tikvice i patlidžan očistite i nasjecite na kolutove debljine 0,5 centimetara. Posolite ih, ali patlidžane nešto ranije, da bi sol iz njega izvukla gorak ukus. Zatim ih dobro osušite.
Češnjak nasjecite na tanke listiće, a papričicu na kolutiće.
Na nauljeni pleh složite tikvice i patlidžan u jednom sloju, po površini ih malo nauljite i pecite ih u rerni na 220 stupnjeva oko 15 minuta.
Pečeni patlidžan i tikvice složite u posudu, a svaki red posipajte listićima češnjaka.
Ocat, vodu, papričicu i začine prokuhajte i vruće prelijte preko povrća. Pospite listićima svježeg bosiljka i pokriveno ostavite da odstoji preko noći.
Marinirani patlidžan i tikvice možete poslužiti kao samostalan obrok uz dodatak mozzarelle ili kao prilog uz razna jela, naročito mesa s roštilja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!