Tikvice s dvije vrste sira zapečene u pećnici.
Sastojci:
– 3 tikvice
– 3 jaja
– 3 čehurice češnjaka
– 200 g ribanog kačkavalja (ili nekog drugog tvrdog ovčjeg sira)
– 100 ml milerama
– 30 g ribanog parmezana
– 2 žlice maslaca
– 1 žličica suhog bosiljka
– sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Operite tikvice, dobro ih osušite i izrežite na kolutiće debljine oko pola centimetra.
Posudu za pečenje premažite maslacem, pa u nju slažite tikvice.
Preko tikvica ravnomjerno pospite polovicu ribanog kačkavalja.
U posudi pomiješajte umućeno jaje, parmezan, mileram, sol, papar, bosiljak i češnjak.
Prelijte smjesu preko tikvica i kačkavalja i stavite u pećnicu da se peče oko 25 minuta.
Izvadite iz pećnice, pospite ostatkom kačkavalja i pecite još pet do 10 minuta dok se sir ne rastopi i zapeče, a tikvice ispeku do kraja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!