Jednostavno jelo s tikvicama u kojem ćete uživati.
Sastojci:
– 3 tikvice
– 2 žlice maslinovog ulja
– 3 mlada luka
– 1 manja vezica bosiljka
– 150 g sira
– 2 jaja
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 2 češnja češnjaka
– malo muskatnog oraščića
– sol, papar
– peršin, vlasac
– 2 žlice parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Tikvice operite, osušite i isjecite na tanje kolutove, pa sve lijepo posolite.
Isjecite mladi luk i bosiljak, a sir naribajte.
Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom.
Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice.
Umutite jaja, umiješajte vrhnje, isjeckajte češnjak, malo posolite i popaprite, pa dodajte malo naribanog muškatnog oraščića.
Dobivenu smjesu prelijte preko tikvica.
Pecite oko 15 minuta, pa onda pospite parmezanom i dopecite još pet minuta da dobije rumenu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare