Varivo od povrća u čijem okusu ćete uživati.
Sastojci:
– 2 veća krumpira
– 500 ml povrtne juhe
– 250 ml mlijeka
– 1/2 manje glavice cvjetače
– 1 crni luk
– sol, papar
– 3 žlice narezane pancete
– ribani sir
– kiselo vrhnje
Priprema:
Krumpir oljuštite, izrežite na kriške i pecite na 200 stupnjeva (u zagrijanoj pećnici) oko 40 minuta.
Pancetu izrežite na kockice i propržite da postane hrskava. Izvadite je na kuhinjski papir da se ocijedi od masnoće.
Na masnoći od pancete propržite rezani luk, dodajte pečeni krumpir i cvjetaču.
Zalijte juhom, posolite, popaprite pa kuhajte dok cvjetača ne omekša.
Dodajte mlijeko, pa sve izmiksajte štapnim mikserom.
Ulijte u posudice, u svaku staviti po žlicu kiselog vrhnja i po vrhu rasporedite pancetu i ribani sir.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!