Recept za najmeška peciva koja se tope u ustima

Cooking 21. kol 202307:52 0 komentara
Shutterstock

Pandesal je klasično filipinsko pecivo koje se u ovoj azijskoj zemlji obično jede za doručak ili kao međuobrok. Peciva su meke unutrašnjosti i blago slatkastog okusa. Često se koriste za pripremu sendviča.

Nije ih teško napraviti ni u vlastitom domu, a za pripremu – od tijesta do pečenja u pećnici – trebat će vam oko dva sata. Za pečenje samih peciva trebat će vam svega 13 do 15 minuta, prenosi Punkufer.

Sastojci:

– 400 grama brašna

– 250 ml toplog mlijeka

– 40 grama svježih krušnih mrvica

– 4 žlice šećera

– 2 žlice otopljenog maslaca

– 1,5 žlica instant suhog kvasca

– 1 jaje

– pola žličice soli

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte toplo mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. U smjesu dodajte instant suhi kvasac i zamijesite tijesto. Mijesite oko šest do osam minuta dok ne dobijete glatku kuglu. Tijesto staviti u malo nauljenu zdjelu, pokriti krpom i pustiti da udvostruči volumen.

Tijesto izbušiti i podijeliti na dva jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u duguljasti oblik i podijelite na šest jednakih dijelova. Od svakog dijela oblikujte tijesto pa ih uvaljajte u svježe prezle i stavite u lim za pečenje.

Ostavite da se “dižu” na toplom dok ne udvostruče volumen.

Peciva pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 13 do 15 minuta dok ne porumene. Poslužite topla peciva s nadjevima po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!