Recept za proljetnu krem juhu od špinata

Cooking 23. tra 202407:45 0 komentara
Pexels

Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova krem juha od špinata može biti i zaseban obrok, i to stvarno ukusan...

Ukusna i krem juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napravite veliku količinu, slobodno zamrznite višak. Okus juhe zamrzavanjem ostaje netaknut, piše Miss7.

Sastojci

Suncokretovo ulje 1 žlica

Luk 1 kom

Špinat 500 g

Brašno 5 žlica

Povrtni temeljac 600 ml

Mlijeko 400 ml

Sol

Crni papar

Kiselo vrhnje 4 žlice

Češnjak 1 režanj

Postupak

U velikoj posudi na ulju prodinstajte nasjeckani crveni luk. Dodajte temeljac i vodu i pustite da prokuha.

Posolite i popaprite prema ukusu. Odvojite 5 žlica mlijeka u brašno te promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu.

Ostatak mlijeka dodajte u juhu i pustite da prokuha. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru, izblendajte štapnim mikserom i postepeno sipajte mješavinu brašna i vode dok ne postignete željenu gustoću.

Kod posluživanja u tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!