Recept za tjesteninu u umaku od sira i špinata

Cooking 08. kol 202307:34 0 komentara
Shutterstock

Od samo nekoliko sastojaka možete pripremiti jelo dostojno restorana: kremasto, hrskavo i puno okusa...

Sastojci:

– 250 g tjestenine

– 20 g maslaca

– 1 srednja ljutika

– 200 ml vrhnja

– 100 g mladog špinata

– 80 g gorgonzole

– 30 g parmezana, naribanog

– 30 g oraha, plus za posluživanje

– sol, papar

Priprema:

Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite.

Za to vrijeme u velikoj tavi rastopite maslac i pržite ljutiku na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok ne omekša. Dodajte vrhnje i kuhajte 2 minute, često miješajući. U drugoj tavi kratko popržite orahe.

Umiješajte malo vode za tjesteninu u tavu s ljutikom pa dodajte špinat i kuhajte minutu dok malo ne povene. Zatim dodajte gorgonzolu i promiješajte da se sjedini.

Kad umak prokuha, umiješajte kuhanu tjesteninu, zatim umiješajte parmezan i pržene orahe. Začinite po želji i odmah poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!