Recept za ukusne čokoladne raspucance

Cooking 13. sij 202408:27 0 komentara
SHutterstock/SunKids

Aromatična poslastica privlačnog izgleda koja se jednostavno priprema.

Sastojci:

– 150 g čokolade

– 80 g maslaca ili margarina

– 2 jaja

– 100 g šećera u prahu

– 1 vrećica vanilin šećera

– 180 g brašna

– 30 g kakao praha

– 1/2 žličice praška za pecivo

– cimet i đumbir po ukusu

Za valjanje kuglica:

– 100 g šećera u prahu

Priprema:

Čokoladu i maslac otopiti na pari ili na niskoj temperaturi i ohladiti.

Umutiti jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kakao prah, prašak za pecivo, cimet i đumbir) u zdjeli.

U umućena jaja umiješajte ohlađenu čokoladu s maslacem pa dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte.

Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko sat vremena (može i duže).

Pleh obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Žličicom uzimati tijesto, oblikovati kuglice (veličine manjeg oraha), uvaljati ih u šećer u prahu i redati u tepsiju (napraviti razmak između kuglica jer će tijekom pečenja narasti).

Čokoladne raspucance treba peći 10 minuta.

Kada se ohlade, spremite ih u zatvorenu posudu.

Napomene:

Od ove količine dobijete 46 keksića.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!