Recept za varivo od brokule i piletine

Cooking 12. sij 202408:24 0 komentara
iskrinka74 / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovo pravo zimsko varivo zagrijat će vas i okrijepiti, a vjerujemo i potaknuti da se okušate u pripremi – još kojega.

Zimi ništa ne sjeda tako dobro kao nešto fino “na žlicu”.

Variva postoji koliko i kombinacija povrća, a njihova je priprema toliko jednostavna da vam padaju u vodu svi izgovori zašto ih ne kuhate sami, prenosi Pun kufer.

Sastojci:

– 1 kuhani komad pilećih prsa (narezan na kockice)

-1 glavica brokule (narezana na cvjetiće)

-1 crveni luk (nasjeckan)

-2 krumpira (oguljena i narezana na kockice)

-2 režnja češnjaka (nasjeckana)

-2 mrkve (narezane na kolutove)

-pola šalice graška

-pola šalice kukuruza

-1 čajna žličica kumina

-2 žlice maslinovog ulja

-pola čajne žličice mljevene crvene paprike

-6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca

-2 žlice svježeg peršina (nasjeckanog)

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti pa dodajte mrkvu i krumpir te dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte meso i kratko prodinstajte.

Dodajte grašak, brokulu i kukuruz pa pomiješajte, začinite i ponovno pomiješajte.

Dodajte temeljac i pustite da varivo zavrije.

Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!