Super prilog uz pečenu piletinu: Recept za brze tikvice s maslacem i sirom

Cooking 08. svi 202307:50 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Tikvica je vrlo fleksibilna namirnica koja se brzo lako priprema, a može se sljubiti s različitim jelima. Možete je poslužiti kao prilog mesu i ribi ili s njom napraviti glavno jelo.

Da biste uživali u ukusnom jelu s tikvicama ne treba vam mnogo sastojka. U nastavku pogledajte recept za pirjane tikvice u maslacu s naribanim parmezanom i nasjeckanim češnjakom. Tikvice se narežu na kolutove debljine oko pola centimetara, kratko ispirjaju u maslacu, posipaju svježe naribanim parmezanom te posluže s nešto svježe iscijeđenog limunovog soka.

Kako prenosi Pun kufer, dovoljno je sve zajedno začiniti tek s nešto soli i pbibera i poslužiti uz komad pečenog mesa. Uz ovo jelo posebno će se dobro sljubiti piletinom.

Sastojci za pirjane tikvice sa sirom

2 tikvice

30 g naribanog parmezana
30 ml svježe iscijeđenog limunova soka
2-3 češnja češnjaka
1 žličica maslaca

sol i papar po želji

Priprema pirjanih tikvica sa sirom

Tikvice operite, osušite i narežite na tanke kolutove.

Češnjak očistite i narežite na manje komade.

Na tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte češnjak i tikvice. Pirjajte sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatno-smeđu boju.

Posolite i popaprite po želji.

Preko tikvica dodajte naribani parmezan i limunov sok.

Poslužite toplo kao prilog jelu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!