Fantastično jelo za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 500 g očišćenog krumpira
– 100 g sira od kravljeg mlijeka
– 1 žlica maslaca
– 100 g pečenice u komadu
– 1 žličica origana
– 1/2 žličice soli
Bešamel umak:
– 2 žlice ulja
– 2 žlice maslaca
– 2 žlice brašna
– 500 ml mlijeka
– 1/2 žličice soli
– 1/4 žličice muškatnog oraha
Priprema:
Krumpir oprati, oljuštiti i isjeckati na kolutiće, pa staviti u posoljenu vodu i kuhati oko sedam minuta. Krumpir ne treba biti potpuno skuhan. Procijediti ga i ostaviti sa strane.
Na umjerenoj temperaturi otopiti maslac s uljem, kada se zagrije dodati brašno i energično miješati.
Zatim dodati zagrijano mlijeko, po malo, uz stalno miješanje. Kada se umak zgusne dodati sol i muškatni orah.
Naribati sir, a pečenicu isjeckati na kockice.
Posudu za pečenje premazati maslacem, pa usipati četiri žlice bešamel umaka i lijepo rasporediti.
Zatim naredati krumpir, posoliti, pa uliti polovinu bešamel umaka preko, staviti kockice pečenice i na kraju polovicu ribanog sira. Posuti origanom.
Ponovo stavite red krumpira, pa bešamel i zatim ribanog sira.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.