Javnost ga rijetko viđa: Kako danas izgleda sin Josipa Broza Tita?

Magazin 01. stu 202311:42 4 komentara
Zarko Basic/PIXSELL

Unuka Josipa Broza Tita objavila je fotografiju s roditeljima. Njezin otac Aleksandar Mišo Broz, Titov najmlađi sin, već ima 82 godine.

Aleksandar Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, posljednje desetljeće nakon završetka diplomatske karijere rijetko se pojavljivao u javnosti. Njegova kći Saša Broz, Titova unuka, nedavno je objavila fotografiju na kojoj su joj se pridružili 82-godišnji otac Mišo i 81-godišnja majka Mira.

Ispod fotografije iz restorana napisala je – “njih dvoje su sve” – i dodala da je ponosna na svoju obitelj i zahvalna na tome.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

Prije nekog vremena 54-godišnja kazališna redateljica rekla je za hrvatski magazin Gloria kako su njezini roditelji imali najveći utjecaj na to kako se ona oblikovala kao osoba. “Čovjek se mora znati voditi kroz godine, ali obitelj je uvijek tu da ti čuva leđa”, rekla je.

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku s drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Haas. Kao i njegov otac, i sam se okušao u politici, ali i gospodarstvu. Osamdesetih i devedesetih godina obnašao je najviše dužnosti u energetskoj tvrtki INA. Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana, postaje prvi savjetnik hrvatskog ministra vanjskih poslova. Potom je radio kao opunomoćenik ministra u hrvatskim veleposlanstvima u Rusiji i Egiptu te kao hrvatski veleposlanik u Indoneziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare