Projekcijom filma "Bilo jednom… U Hollywoodu" zatvoren Sarajevo film Festival

Kultura 24. kol 201908:38 > 08:41
Promo

Projekcijom filma Bilo jednom... U Hollywoodu zatvoreno je jubilarno izdanje Sarajevo Film Festivala. Novi film Quentina Tarantina, u kojem su glavne uloge ostvarili Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu.

Radnja filma prati televizijskog glumca na zalasku karijere i njegovog kaskadera koji nastoje pronaći svoje mjesto pod suncem u Los Angelesu 1969. Posljednje su godine holivudskog zlatnog doba, hipi pokret je na vrhuncu, a Rick Dalton, nekadašnja zvijezda televizijskih vestern serija, i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth se bore za uspjeh u prijestolnici filmske industrije, promijenjenoj do neprepoznatljivosti. Međutim, Rickijeva prva susjeda nije nitko drugi do slavna Sharon Tate.

Sinoć je upriličena i dodjela nagrada publike, nagradu za najbolji igrani film dobio je film Igrano doba, najbolji dokumentarni film je Medena zemlja, dok je najbolja serija Senke nad Balkanom.

Ovogodišnje jubilarno 25. izdanje Sarajevo Film Festivala okupilo je rekordan broj filmova, njih čak 270 iz 56 zemalja. Broj angažiranih zaposlenika je 795, dok je broj volontera 350. Ova godina je rekordna i po medijskoj praćenosti, tako je akreditirano 750 predstavnika medija iz više od 30 zemalja. Također, Sarajevo Film Festival bilježi i rekordnu posjećenost, filmove i popratne programe pratilo je više od 100.000 posjetitelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mrežaTwitter| Facebook | Instagram.