Objavljen prijevod kriminalističkog romana J.K. Rowling “Srce crno kao tinta”

Kultura 23. lip 202314:15
Tolga Akmen / AFP

Objavljen je hrvatski prijevod knjige „Srce crno kao tinta“ šeste iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom, autora Roberta Galbraitha, što je pseudonim spisateljice J.K. Rowling, izvijestio je u petak nakladnik Mozaik knjiga.

Kako stoji u priopćenju, roman „Srce crno kao tinta“, u prijevodu Mirne Čubranić na hrvatski jezik, najupečatljiviji je i najuzbudljiviji dosad iz ove serije kriminalističkih romana J.K. Rowling, a knjiga je odmah po izlasku u Velikoj Britaniji obarala rekorde.

“Tako je u prvih sedam dana od objavljivanja, roman zauzeo vrhove listi najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. Osim što je bio najprodavaniji naslov u kategoriji kriminalističkih romana, ova uspješnica bila je najtraženija u odnosu na druge kategorije i žanrove”, rekli su iz Mozaik knjige.

Pet prethodnih romana o istražitelju Cormoranu Strikeu, „Zov kukavice“, „Dudov svilac“, „Karijera zla“, „Smrtonosno bijelo“ i „Nemirna krv“, također su se našli na vrhovima ljestvica međunarodnih bestselera i prilagođeni su za televizijsku seriju u produkciji Bronte Film and Television.

“Srce crno kao tinta” šesti je roman o privatnom istražitelju Strikeu i njegovoj partnerici Robin.  Prvih pet knjiga Roberta Galbraitha oduševile su kritiku i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja, priopćeno je.

Radnja knjige prati uplašenu Edie Ledwell koja dolaskom u Detektivsku agenciju Strike i Ellacott traži pomoć  Robin. Kao sukreatoricu popularnog animiranog serijala “Srce crno kao tinta” Edie progoni tajanstven internetski lik Anomija. Edie očajnički želi razotkriti Anomijin pravi identitet.

Robin odlučuje da joj agencija ne može pomoći i zaboravlja na slučaj dok nakon nekoliko dana ne pročita vijesti o ubojstvu Edie Ledwell na groblju Highgate, mjestu radnje “Srca crnog kao tinta”.

Robin i njezin partner Cormoran Strike sada su prisiljeni  razotkriti Anomijin pravi identitet. Ali složena mreža internetskih pseudonima, poslovnih interesa i obiteljskih sukoba upliće Strikea i Robin u slučaj koji iskušava granice njihovih istražiteljskih sposobnosti.

Robert Galbraith je pseudonim J.K. Rowling, poznate autorice serijala Harry Potter, a za pisanje kriminalističkih romana odlučila se budući da taj žanr obožava kao čitateljica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.