
Tijekom vrućih ljetnih dana kriške ohlađene lubenice posebno su osvježavajuće, a dodavanjem jednog sastojka mogu postati još slađe.
Oglas
Naime, njezina slatkoća i sočnost čine savršenu kombinaciju koja gasi žeđ i hladi tijelo. Osim što je ukusna, lubenica je i zdrava – sadrži puno vode i malo kalorija, što je čini idealnim izborom za one koji paze na prehranu.
Međutim, ako vam se dogodi da kupite lubenicu koja nije dovoljno slatka, taj problem možete riješiti uz pomoć jednog neočekivanog sastojka – soli, prenosi Klix.ba.
Dodavanje soli može pomoći da se istakne prirodna slatkoća lubenice. Nezrela ili manje ukusna lubenica često ima blagu gorčinu, a sol pomaže neutralizirati tu gorčinu i naglasiti slatki okus.
Osim toga, sol poboljšava i teksturu lubenice – lagano posipanje soli potiče da voda, kojom lubenica obiluje, izbije na površinu. Ako odlučite isprobati ovu metodu, dovoljno je da posolite krišku lubenice i pričekate minutu ili dvije prije nego što zagrizete.
Također, lubenica se izvrsno slaže sa suhomesnatim delicijama, a u nekim kulturama, poput sirijske, konzumira se i u kombinaciji sa sirom.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas