Evo zašto biste trebali držati rolu toalet papira u hladnjaku

Lifestyle 20. srp 202316:37 0 komentara
Pexels

Nitko ne voli kada otvori vrata hladnjaka i dočeka ga ne baš ugodna kombinacija mirisa, ali može biti iznenađujuće teško održavati ovaj kuhinjski aparat svježim i bez mirisa.

Nakon dugog dana na poslu, zadnja stvar za koju ste raspoloženi je otvoriti hladnjak pun pljesnivih i kiselkastih mirisa. Je li vam se dogodilo das te očistili posudu za skupljanje tekućine i obrisali sve police, ali se i dalje niste uspjeli riješiti tog užasnog mirisa?

Pokušajte staviti novu rolu toaletnog papira na stražnju stranu polica hladnjaka. Možda zvuči ludo, ali upijajuća svojstva toaletnog papira pomoći će upijanju mirisa, prenosi House Digest.

Najčešći izvor smrada je neka mala zaboravljena voćka, proliveni sok ili zaboravljena posudica s ostacima hrane gurnuta u stražnji dio hladnjaka. Naravno, mirisi mogu biti uzrokovani i prevelikom vlagom te curenjem freona ili amonijaka. Prije svega provjerite jeste li očistili hladnjak i riješili sva potencijalna curenja ili eventualne probleme s motorom. Nakon što to učinite, evo kako stavljanje toaletnog papira u hladnjak može eliminirati neugodne mirise.

Da biste razumjeli kako toaletni papir može apsorbirati mirise, važno je prvo razumjeti zašto se mirisi često zadržavaju u hladnjaku. Kad nešto ima miris, to je zato što ispušta male molekule. Ove molekule putuju kroz zrak prije nego što ih vaš nos detektira. U zraku koji je topao ili vlažan, vaš nos je još osjetljiviji i mirisi se mogu širiti još brže. Hladnjak nije topao, ali je sigurno vrlo vlažan.

Iz očitih razloga, toaletni papir je dizajniran da bude izuzetno upijajući. Međutim, ne upija tekućine samo kod izravnog kontakta – može ih povući i iz okolnog zraka. Ako ste ikada dodirnuli rolu toaletnog papira u svojoj kupaonici nakon vrućeg tuša, mogli ste primijetiti da je pomalo vlažan. Stavljanje čiste role toaletnog papira u hladnjak apsorbirat će dio unutarnje vlage, a s njom i one smrdljive čestice.

Ako ćete probati ovu metodu, svakako koristite čistu i svježu rolu toaletnog papira. Nemojte uzimati stari smotuljak iz kupaonice jer vjerojatno sadrži čestice iz spreja za ispiranje WC školjke, a ne želite da te čestice budu u blizini vaše hrane. Također, bolje je da uzmete toaletni papir bez mirisa. Nakon što ste nekoliko dana pustili toaletni papir da upija mirise, možda biste trebali zamijeniti rolu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!