Najstarija hrvatska influencerica: “Tek u 40-ima počela sam nositi suknje iznad koljena”

Lifestyle 28. velj 202422:13 0 komentara

Najstarija influencerica u Hrvatskoj Jadranka Olivari Jirasek (72) gostovala je u Newsnightu kod Ivane Tomić gdje je govorila o svojem iskustvu kreiranja sadržaja na društvenim mrežama.

Olivari, koja je inače diplomirana pravnica, oduvijek je voljela modu, a na društvenim mrežama je već 11 godina.

“Kad sam krenula, nisam ni razmišljala da bi se to moglo pretvoriti u ozbiljan hobi. Počelo je od toga da sam uvijek voljela modu. Sanjala sam o tome da ću se baviti modom i da ću studirati kostimografiju. A onda me život odveo u drugom smjeru. Bila sam i nekoliko godina novinarka, sanjajući da ću postati modna novinarka”, kaže Olivari i dodaje da je njeno bavljene pravom ne neki način uvijek bilo vezano za modu.

U tehničkim stvarima oko društvenih mreža pomaže joj kći.

“Dosta toga obavljam sama, ali nekako mi ona više ulijeva sigurnost nego kad to sama radim”, poručuje Olivari i kaže kako se vjerojatno ne bi sama sa 60 godina odlučila za pisanje modnog bloga i kreiranje sadržaja na društvenim mrežama da je kći nije potaknula.

Olivari na svojem profilu na Instagramu ima nešto više od 10 tisuća pratitelja i kaže kako u ovih 11 godina, otkako se time, bavi nije imala puno negativnih komentara.

“Možda sve ove godine na jednoj ruci bih mogla izbrojati komentare koji su me dirnuli.”

“Godine nisu prepreka za odijevanje”

Ne voli kada naiđe na komentare o tome što bi starije žene trebale odijevati ili kakve bi frizure trebale nositi.

“Što se tiče mode i igranja modom, možda se nekome čini da pretjerujem, da je premladenački, ali godine nisu nužno prepreka vezano za odijevanje. Ljutim se kad naiđem na komentare da žena kad dođe u određene godine treba imati kraću kosu, suknja duža, sve skupa puno ozbiljnije. Ja sam strašno protiv toga, smatram da se žena prije svega treba osjećati dobro u svojoj koži.”

Suprotno nekim društvenim očekivanjima Olivari kaže kako je tek u 40-ima počela nositi suknje iznad koljena. “Cijelu mladost sam hodala u maksi suknjama, haljinama. I onda sam napravila ludi preokret u 40-ima kad sam prvi put obukla suknju do koljena.”

Jedinstvena influenserica

Kad je krenula u pisanje modnog bloga, motivacija joj je bila to što na takvim mjestima nije bilo nekoga njenih godina.

“Kod nas nije bilo blogova koji bi na neki način bili vezani za žene mojih godina ili nešto mlađih. To su bile sve mlade djevojke koje su se svojim prezentiranjem prije svega prezentirale sebe, svoju ljepotu, mladost.”

“Kad sam malo pregledala, vidjela sam da na našoj blogerskoj sceni nema žena sličnih meni i mojim interesima. To je bio pokretač da pokrenem svoju priču. Vrlo strpljivo sam skupljala te pratitelje. Trenutno imam negdje 10 tisuća na Instagramu, a na blogu i preko 20 tisuća”, dodaje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!