Optička iluzija koja otkriva jeste li introvert ili ekstrovert

Lifestyle 10. tra 202415:21 0 komentara
Brightside

Optičke iluzije uglavnom nam pokazuju kako naše oči i mozak rade zajedno da bismo vidjeli stvari u trodimenzionalnom svijetu. Mozak prikuplja informacije o svjetlu, sjedni, dubiti i poziciji objekata oko nas i onoga što oči vide. Oči pak skupljaju informacije i šalju ih prema mozgu, gdje se one obrađuju i stvara se određena percepcija svijeta.

Mozak popunjava praznine ako su informacije koje su stigle do njega nepotpune i stvara sliku koja ni ne mora biti tu, prenosi Times of India.

Na slici iznad vidi se splet vena ili drvo koje poprima oblik profila žene i koji otkriva jeste li introvert ili ekstrovert.

Ipak, najprije morate biti sigurni u ono što vidite i iskreni sami prema sebi.

Ako vidite profil žene

Ako ste prvo vidjeli profil žene, imate introvertiranu osobnost i promatrate stvari. Mudri ste i osjetljivi. Možda izvana izgledate mirno, ali ispod površine odvija se prava oluja.

Ako vidite drvo

Ako ste najprije vidjeli žile drveta, vi ste ekstrovert. Više volite društvo nego samoću. Volite se družiti i sklapati prijateljstva, smjeli ste i glasni i sami ste sebi prioritet, a u situacijama kada je to potrebno, spremni ste zauzeti se za druge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!