Ova vježba je najefikasnija za gubitak težine

Lifestyle 12. velj 202410:01 0 komentara
Pexels

Kada je u pitanju gubitak težine, nisu sve vježbe jednake, a pronalaženje pravih može značiti uspjeh, odnosno neuspjeh u postizanju ciljeva mršavljenja.

Što ako kažemo da postoji jedna vježba koja se ističe među ostalima po svojoj djelotvornosti za topljenje tjelesne masti? Nije tajna da je održavanje zdrave težine ključno za cjelokupno zdravlje i dobrobit. Istraživanja pokazuju da je upravljanje težinom povezano sa značajnim smanjenjem rizika od kroničnih bolesti, kao što su bolesti srca, dijabetes i visoki krvni tlak.

Osim dobrobiti za fizičko zdravlje održavanje zdrave težine može poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Zdrava tjelesna težina utječe na mentalno zdravlje jačanjem samopouzdanja i usađivanjem pozitivnog načina razmišljanja, piše Klix.ba.

Prema riječima osobnog trenera Tj Mentusa najefikasnija vježba za gubitak kilograma je brzo hodanje.

“Brzo hodanje se može obaviti gotovo svuda, nije potrebna oprema, a sve što vam treba je dobar par tenisica za hodanje”, kaže Mentus.

Osim toga, hodanje ne stvara velik pritisak na tijelu što znači da se možete brzo oporaviti i svakodnevno ići u dugu šetnju. Ovo znači da ćete sagorjeti više kalorija u tjedan dana nego uz teže, intenzivnije vježbe koje možete raditi samo u kratkim periodima i od kojih morate uzeti dan odmora.

Premda ukupan broj kalorija koje sagorite tijekom hodanja može biti manji od onog kod treninga većeg intenziteta, brzo hodanje ​​pruža održiviji pristup upravljanju težinom bez dodatnog opterećenja na zglobove i mišiće. Osim toga, postoji mnogo istraživanja koja povezuju hodanje s gubitkom težine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!