Pohani cvjetovi tikvica prava su delikatesa koja, u ljetnim mjesecima, može poslužiti kao brzi obrok ili ukusno predjelo. Priprema pohanih cvjetova tikvica je prilično jednostavna, s tek nekoliko osnovnih sastojaka.
Sezona tikvica je u punom jeku, a osim što se ove namirnice mogu pripremiti na mnoštvo različitih načina, ukusno jelo se može pripraviti i od njihovih cvjetova.
Naime, cvjetovi tikvica mogu se jesti sirovi, ali se najčešće pripremaju u pohanom obliku što ih čini pravom delikatesom blagog, ali prepoznatljivog okusa.
Pohani cvjetovi tikvica izvana su hrskavi, a unutrašnjost im je meka, pa izvrsno mogu poslužiti kao brzi obrok ili predjelo. Njihova je priprema iznimno jednostavna i brza pa vam, za pohane cvjetove tikvica, u nastavku donosimo recept.
Recept za pohane cvjetove tikvica
Sastojci:
– 6 cvjetova tikvice
– 120 g glatkog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 50 ml mlijeka
– 2 jaja
– 1 žlica maslinovog ulja
– 500 ml ulja; za pohanje
Priprema:
Cvjetove tikvica očistite i dobro osušite papirnatim ručnikom.
Zatim u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa u drugoj posudi, pjenjačom umutite mlijeko, jaja i maslinovo ulje.
U tekuću smjesu dodajte smjesu s brašnom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Nakon toga, u dubokoj tavi zagrijte ulje (ne prejako), jedan po jedan cvijet tikvice umočite u smjesu i uronite u ulje.
Pržite na laganoj vatri između dvije i pet minuta, odnosno dok cvjetovi ne dobiju zlaćanu boju i ne postanu hrskavi.
Pohane cvjetove izvadite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće, po ukusu posipajte solju i poslužite dok su još vrući, prenosi All Recipes.
Zaključak
Pohani cvjetovi tikvica rade se vrlo jednostavno i brzo. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće.
Okus će vas iznenaditi, a na ovaj način ćete iskoristiti i plod i cvijet.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!