U automobilu nikada ne biste trebali držati ovih šest stvari

Auto 21. ruj 202309:38 0 komentara
Pexels

Za mnoge ljude automobil je gotovo poput produžetka njihovog doma, stoga ne čudi da koriste svoje automobile kao dodatno spremište.

Iako je pametno spremiti neke stvari u svoj automobil kao što su produžni kablovi, dodatna odjeća i par udobnih cipela, to nije najbolje mjesto za držanje baš svega.

Ovo je šest stvari koje ne biste trebali držati u automobilu.

1. Plastične boce za vodu

Iako bi većina nas vjerojatno trebala piti više vode, ipak nije pametno držati plastičnu bocu s vodom u automobilu. Prema studiji iz 2014., kada je plastika izložena toplini, može se razgraditi, uzrokujući ispiranje kemikalija u vodi. Također, topla voda nije baš ukusna.

Umjesto da nosite hrpe plastičnih boca, ponesite sa sobom aluminijsku bocu. Po mogućnosti, odaberite bocu dizajniranu za održavanje tekućine hladnom.

2. Hrana

Iako je primamljivo, pogotovo ako kod kuće nemate dovoljno prostora za pohranu, nikada ne biste trebali spremali hranu u automobilu.

“Čak i ako je hrana u limenkama ili kutijama, može se pokvariti ako dugo stoji u automobilu”, objašnjava Leslie Kilgour, profesionalna organizatorica. Kutije s hranom iz trgovine trebale bi ići u smočnicu ili neki drugi dio vaše kuće.

Ako hranu za hitne slučajeve ipak spremate u automobil, držite je u tvrdoj posudi za skladištenje kako biste odvratili štetočine i hranu redovito mijenjajte svježom.

3. Elektronika

Grijanje i elektronika su loša kombinacija. Automobil parkiran na izravnoj sunčevoj svjetlosti može doseći 50 Celzijevih stupnjeva u sat vremena. Stoga je loša ideja držati elektroniku u automobilu kada se ne koristi. Također, elektronika na vidljivom mjestu također čini vaš automobil potencijalnom metom za krađu, prenosi Večernji list.

4. Aerosol limenke

Mnogi ponekad u automobilu dovršavaju dotjerivanje frizure, pa biste mogli doći u iskušenje da malu limenku suhog šampona spremite u pretinac,  ali to je loša ideja. Visoke temperature mogu uzrokovati eksploziju boca aerosola, što može biti opasno.

5. Ogromna torba za ‘donacije’

Carly Adams, profesionalna organizatorica, kaže da sve te stvari koje ste izbacili iz svog doma i koje planirate donirati ne bi trebale stajati u vašem automobilu dok  konačno ne pronađete vremena da ih odvezete.

“Umjesto da trošite prostor u prtljažniku unedogled, predlažem da ljudi stavljaju donacije u svoj automobil samo kad idu u centar za donacije”, kaže Adams.

6. Prljava odjeća za teretanu

Možda vam se žuri kući nakon znojnog kardio treninga u teretani, ali nije dobra ideja torbu za teretanu ostaviti u autu jer ćete je vjerojatno zaboraviti. Čim uključite grijanje cijeli auto će biti zavijen u aromu korištenih čarapa. Također, ako znoj dugo vremena ostane na vašoj odjeći, to može uzrokovati pojavu mrlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.