
Ako volite tradicionalna jela koja se brzo pripremaju, a još brže pojedu, pravo je vrijeme da upoznate omak – starinski bosanski doručak koji je nekoć bio nezaobilazan dio jutarnje trpeze.
Oglas
Iako je danas pomalo zaboravljen, omak i dalje ostaje pravi domaći klasik: jednostavan, zasitan i savršen uz somun ili krišku kruha – ali bez žlice! Omak se jede rukama, baš kako se nekada činilo u toplim, domaćim kuhinjama, piše City Magazine.
Recept za omak – jednostavan, domaći doručak
Sastojci:
- 2 jaja
- 350 ml mlijeka
- prstohvat soli
- 1 puna žlica brašna
- 1 kockica maslaca
Priprema:
- Na laganoj vatri otopite maslac u tavi.
- U posebnoj posudi umutite jaja i mlijeko, dodajte brašno i sol, pa sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Kad se maslac zagrije, ulijte smjesu u tavu i neprestano miješajte. Cilj je zadržati kremastu teksturu – omak ne smije biti ni prekuhan, ni previše tekuć.
- Znat ćete da je gotov kad žlicom povučete liniju kroz sredinu, a smjesa se ne razlije odmah.
Poslužite ga odmah, uz kruh ili somun – i, naravno, bez pribora. Omak se jede rukama, baš kako su to činile generacije prije nas.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas