FOTO Htio pomoći kornjači pa je oblijepio, evo što su poručili stručnjaci

Ljubimci 24. srp 202321:50 0 komentara
Azil Dumovec

Premda su građani i prečesto prepušteni sami sebi kad je u pitanju pomaganje životinja pa improviziraju u nedostatku stručne pomoći i institucija, nekad bi neke stvari trebalo prepustiti profesionalcima.

O tome svjedoči posljednja objava zagrebačkog Azila Dumovec kojeg je nazvao zabrinuti građanin nakon što je pronašao kornjaču ozlijeđenog oklopa.

Kornjači je sam, prije predaje Dumovcu, poželio pomoći i olakšati joj muku, no učinio je to na posve pogrešan način – omotao ju je selotejpom! Azil je zamolio građane da im dojavljuju za ozlijeđene životinje, ali da saniranje ozljeda ipak prepuste profesionalcima.

“Jedan je naš sugrađanin na Jordanovcu pronašao žutouhu kornjaču. Javio nam je da joj je oklop ozlijeđen, no da je on ozljedu sanirao”, napisali su u objavi i dodali:

“Kad smo došli preuzeti kornjaču, imali smo što vidjeti! Oblijepio joj je oklop ljepljivom trakom s oznakom gratis. Zamolili smo ga da takve stvari ubuduće ne radi. Kornjaču smo predali u prave ruke – one veterinara i veterinarskih tehničara u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.”

Svaki je građanin dužan prijaviti pronađenu ili izgubljenu životinju, bilo da se radi o mački, psu, kornjači, ptici ili nečem petom, a to možete učiniti preko jednostavnog obrasca na stranicama Azila Dumovec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.