U restoranu joj naplatili prazan tanjur! Vlasnici: Tko će prati suđe?

Magazin 12. kol 202307:10 0 komentara
Unsplash

Potez jednog talijanskog restorana izazvao je veliku raspravu na društvenim mrežama.

U ekskluzivnom restoranu, smještenom u idiličnoj Liguriji u Italiji, jednoj gošći naplatili su 1,70 funti (1,96 eura) za – korištenje tanjura. Selvaggia Lucarelli, gošća restorana, podijelila je fotografiju računa na društvenim mrežama.

Blogerica Selvaggia Lucarelli zamolila je konobara da joj donese prazan tanjur kako bi podijelila tjesteninu sa svojom kćerkom. Međutim, šokirala se kad je provjerila račun i shvatila da je restoran dodao 1,70 funti kao dodatni trošak za upotrebu praznog tanjura.

Restoran se, inače, nalazi na ekskluzivnoj lokaciji uz obalu Genovskog zaljeva na sjeveru Italije, gdje su dodatne naknade za uslugu prilično česte. Međutim, ova gošća upozorila je turiste na neočekivane troškove jer je uz couvert naplaćen i taj prazan tanjur. Couvert je, naime, naplaćen 7,5 eura, a ukupni račun bio je 55,5 eura.

Talijanski mediji kritizirali su ovaj potez restorana, a u cijelu raspravu uključio se čak i guverner Ligurije Giovanni Toti. “Ova dodatna naknada je po mom mišljenju neprimjerena”, rekao je guverner, prenosi The Sun.

Vlasnici restorana su se oglasili povodom ovog incidenta i dali su neočekivano objašnjenje za ovu situaciju. “Stol za troje, a jelo je za jednog – tko će onda oprati suđe”, upitali su se.

“Gospođa koja je podijelila račun sjedila je za stolom za troje jer su za stolom bila dva odrasla i jedno dijete. Njihova narudžba sastojala se od samo jednog tanjura tjestenine s pestom i jednog tanjura prženih inćuna. Zatražili su dva dodatna tanjura kako bi dijelili obrok, što znači ukupno četiri tanjura. Naplatili smo samo jedan dodatni tanjur jer mi pokrivamo troškove pranja posuđa”, dodali su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!