FOTO, VIDEO/ Ozlijeđeni labudovi slučajno se sreli kod veterinara i – zaljubili!

Magazin 28. velj 202415:57 0 komentara

Od borbe za život do vječne ljubavi - sažetak je to ljubavne priče ovo dvoje labudova.

Početkom godine na cesti kraj Bundeka pronađen je labud u jako teškom stanju, koji nije mogao ni letjeti. Djelatnici Zoološkog vrta su ga preuzeli i prevezli u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Zbog izuzetno lošeg stanja u kojem je došao, veterinarima je bilo teško procijeniti hoće li preživjeti, čak i uz njihovu njegu. Prvih nekoliko dana nije pokazivao interes za hranu, pa su nade u njegov oporavak bile sve manje. No, na oduševljenje veterinara i veterinarskih tehničara koji su o njemu brinuli, antibiotik je počeo djelovati i labud se počeo oporavljati. Kao da je osjetio da ga sreća čeka iza ugla.

Nekoliko dana kasnije u Oporavilište je dovezena labudica koja je pronađena u naselju Savica – Šanci. Labudica je stigla zbog ozljede ispod krila koja je uspješno sanirana.

Labud i labudica su ubrzo pokazali zanimanje jedno za drugo, pa su stavljeni u isti životni prostor, gdje je njihova međusobna privrženost svakim danom rasla sve više. Podsjetimo, labudovi svojim partnerima ostaju vjerni do kraja života.

Kada su se oba labuda potpuno oporavila, odlučeno je da će ih se zajedno pustiti na jezero na Savici, što je u srijedu i učinjeno. S obzirom na to da su se ovi labudovi rodili prošle godine, uskoro bi mogli početi svijati gnijezdo i početi širiti obitelj.

Zoološki vrt Grada Zagreba
Zoološki vrt Grada Zagreba
Zoološki vrt Grada Zagreba

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!