Da se razmišljalo ranije danas bismo već imali crne liste i vidjeli tko što radi

Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Katarine Brečić.

Najnovije informacije koje smo dobili kasno sinoć govore da se Državni inspektorat neće danas oglasiti o nedopuštenom poskupljenju zbog uvođenja eura, odnosno da im treba vremena da prikupe sve te podatke, iako su u subotu rekli da možemo očekivati rezultate jer inspektori provjeravaju što je s cijenama i tko ih je neopravdano dizao.

Još prošli tjedan je glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao da preliminarni podaci govore da je bilo dizanja cijena i to oko 30 posto i da će Inspektorat nastaviti provjeravati što se događa. Vlada je, pak, angažirala niz institucija da prate rast cijena. One svakih 15 dana trebaju izvještavati Vladu što se događa s cijenama, a po Zakonu o konverziji u euro, neki nisu cijene formirali po postojećem tečaju od 7,53450, nego su odlučili dignuti cijene.

Sad se treba odlučiti i kako kazniti one koji su lovci u mutnom. Premijer Andrej Plenković prijeti ukidanjem jeftine struje. Građani se najviše žale na pekarnice i kafiće, dok trgovci tvrde da nisu dizali cijene, a sve bi to trebala pokazati platforma koja se najavljuje.

Da se o tome razmišljalo ranije, danas bi se već vidjele crne liste i tko je što radio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar