N1 komentar: Možeš li biti miran, Andrej?

N1 Komentar 11. velj 202409:06 1 komentar
N1

Donosimo komentar naše Mile Moralić.

Tko bi pri zdravoj pameti, nekoliko mjeseci prije izbora, donio odluku koja nosi toliko političke štete, kao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je za glavnog državnog odvjetnika doveo kompromitiranog Ivana Turudića?

Zašto se Plenković uopće doveo u situaciju da se javnost skanjuje njegovim izborom, po fasadama niču grafiti, a oporba se zbog svega ujedinjuje i izvlači ljude na ulicu? Zašto se doveo u situaciju da mu Turudićevo lice ne silazi s naslovnica, da na svakom predizbornom rezanju vrpce na bilo kojem mjestu u Hrvatskoj može očekivati pitanje o novom glavnom državnom odvjetniku? Pa se nemušto izvlačiti na reduciranost u izričaju i ponavljati poput papige tu famoznu “transparentnu proceduru” u kojoj je Turudića, eto sasvim slučajno, izabralo povjerenstvo sastavljeno isključivo od njegovih ministara, a izglasala većina koja kimne glavom prije nego li on uopće zausti.

Plenkovic je proteklih dana zaista spinao na razini djeteta u osnovnoj školi. Na momente ga je bilo neugodno i gledati. Premijer jedne države sveo se na to da brani osobu koja je bila “guglač” Josipe Rimac i ispovjednik Zdravka Mamića. I to, naravno, u najboljem scenariju svega onoga što smo čuli i vidjeli iz SMS poruka i njihovih obrazloženja.
Zašto?

Jedini logičan razlog zbog kojeg je Plenković inzistirao na izboru “onkraj stegovne odgovornosti” suca Ivana Turudića, jest taj da nije imao drugog izbora. Ne boljeg izbora, nego drugog izbora. Ivan Turudić taj i takav Plenkoviću treba u DORH-u.

Na kraju krajeva, davno nam je poručio da se uhićenja ministara za koje on ne zna, ne bi smjele događati. Možeš li stvarno biti miran, Andrej? Hoće li umirujuće poruke glavni državni odvjetnik ubudućie šibati u smjeru Banskih dvora?

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare