N1 komentar: Tko još nervira Plenkovića, a “iz Luksemburga” je?

N1 Komentar 14. sij 202409:42 5 komentara

Donosimo N1 komentar naše Mile Moralić.

Premijer Andrej Plenković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek natjecali su se početkom tjedna u “poluizjavama”, potpuno “onkraj” istine i realnosti. Sasvim je jasno da je pravi motiv za prozivanje N1 televizije jedino i isključivo njihovo nezadovoljstvo programom koji u Hrvatskoj, sukladno svim pravilima i propisima emitira N1 televizija, dio United media grupacije sa sjedištem u Luksemburgu.

Ne sviđa im se. Ne paše im. Gosti su im suviše lijevo. Kritiziraju premijera i Vladu. Ne ističu uspjehe, zaboravili su na Pelješki most i kreditni rejting. I novinari su im sumnjivi. Puno pitaju. Urednici komentiraju i imaju stav. Koji se Plenkoviću ne sviđa.

Ne-do-pu-sti-vo! Iznervirani premijer je stoga u eter ležerno pustio informaciju da možda posluju nezakonito. Tek toliko, nek’ ljudima uđe u uši. Nemaju koncesiju, polulegalno… I dolaze iz Luksemburga, kao da je riječ o nekoj “poludržavi onkraj Europske unije”, a ne osnivačici zajednice i sjedištu mnogih poznatih medijskih kuća.

Možda se premijer iznervira kad čuje za Luksemburg jer je u njemu, osim sjedišta N1 televizije, sjedište i Europskog javnog tužitelja. Istog onog koji je iz USKOK-ove ladice izvukao predmet Gabriele Žalac koji za njih više “nije bio živ”. Zanimljiv im je i slučaj Geodetskog fakulteta gdje su dekan i profesor pronevjerili nešto više od dva milijuna eura europskog, odnosno našeg novca, koji im je bez natječaja dodijelila ministrica kulture i medija. Samo da nije “onkraj zakona”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare