Deseta epizoda serijala N1 (DIS)INFO: Ususret europskim izborima

N1(DIS)INFO 24. svi 202422:12 0 komentara

Europska komisija objavila je mjere za digitalne platforme koje u Europi koristi više od 45 milijuna ljudi, kako bi se ublažili sistemski rizici mogućeg utjecaja na integritet izbora.

Poštuje li big tech novu europsku legislativu i Europski kodeks za borbu protiv dezinformacija? Zašto ključni dezinformacijski narativi uoči izbora ciljaju na teme poput migracija, klimatskih promjena, rata u Ukrajini i sukoba na Bliskom istoku i to u nacionalnim kontekstima?

Koji su trendovi u participaciji, političkom znanju, povjerenju u institucije, vrijednostima, ideološkoj identifikaciji i biračkom ponašanju posljednja tri desetljeća u Hrvatskoj?

Gosti Ivane Dragičević u novoj epizodi serijala N1 (DIS)INFO su Barbara Peranić iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Andrea Čović-Vidović iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i izv. prof. dr. sc. Kosta Bovan s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt ADMO je sufinanciran sredstvima Europske unije, iz programa Digitalna Europa.

Izraženi stavovi i mišljenja odnose se na Adria News i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Izvršne agencije za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HADEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu. Ovaj je projekt financiran iz Programa Europske unije za digitalnu Europu, u okviru Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 101083909.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!