Kremlj reagirao na Vučićevu izjavu da će možda morati uvesti sankcije Rusiji

Regija 03. velj 202313:30
Pixabay/ilustracija

Kremlj razumije neviđeni pritisak sa Zapada pod kojim se rukovodstvo Srbije nalazi i cijeni stav predsjednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, Moskva računa na daljnji uzlazni razvoj odnosa između dvije države, rekao je danas glasnogovornik predsjednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov komentirajući Vučićevu izjavu da će Srbija možda morati uvesti sankcije Rusiji.

“Svjesni smo neviđenog pritiska kojem je rukovodstvo Srbije izloženo sa Zapada i svjesni smo cijene i napora srpskog rukovodstva koje je do sada uspjelo izdržati upravo taj pritisak”, rekao je Peskov, prenosi TASS.

“Izuzetno cijenimo ovaj stav srpskog rukovodstva i nadamo se da će se naši bilateralni odnosi nastaviti razvijati uzlazno”, naglasio je glasnogovornik Kremlja.

Peskov je istakao da Rusija cijeni svoje odnose sa Srbijom.

“Oni imaju duboke povijesne korijene, imaju vrlo, vrlo sadržajnu sadašnjost i sigurni smo da imaju vrlo velike izglede za budućnost”, dodao je on.

Vučić je ranije rekao da će Beograd u jednom trenutku možda morati uvesti sankcije zbog situacije u Ukrajini.

Novinari su pitali Peskova da komentira i šali gubernatora Kurganske oblasti Vadima Pumkova koji je rekao kako bi Srbija trebala odbiti ulazak u EU i pridružiti se Rusiji u budućnosti. Peskov nije želio komentirati. Podsjetimo, šef ruske regije u četvtrak se na svom kanalu na Telegramu osvrnuo na vijest o izjavi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Zapad prijeti Beogradu uskraćivanjem prijema u EU zbog neriješenog kosovskog pitanja.

“Srbija se treba izjasniti o namjeri da ne uđe u EU, već da se uključi u Euroazijsku ekonomsku uniju (EAEU), a zatim, sukcesivno, u Rusku Federaciju”, napisao je gubernator i potom naglasio da je riječ o šali, ali da je “ozbiljno mislio na cijeli problem rascjepkanosti Slavena”.

“Bez komentara”, rekao je Peskov danas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar